Van mij

Vakantie in Bladel 1972

Maandag
Het is nu dertig graden. Na de koffie gaan we op zoek naar een meer waar de kinderen kunnen varen. We vinden er al gauw één, maar we zien wel een bordje “Baden und Bootfahren verboten”
We zien meer dan tien boten varen en tientallen mensen zwemmen.

Lees meer »

Ontmoeting

Plots denk ik dat ik jou zie lopen
aan de overkant van het water
gehuld in bleke ochtendnevel
toon jij een schim van wie je bent.

Lees meer »

Boeien

De man praat als een pruttelende sloep in een ondiepe sloot. Een lange monoloog die al tien minuten duurt over monologen in een film.

Lees meer »

Oefening baart kunst

Het gaat wel lukken, echt wel! Voor de vierde achtereenvolgende dag liep hij met het zadel, de teugels en de stijgbeugels naar de wei. ’T is gewoon een kwestie van wennen voor haar. Hij verheugt zich nu al op de tochten die ze samen zullen gaan maken.

Lees meer »

Kritische noot

Een vrouw met ontzagwekkende vormen zit samen met een vriendin van hetzelfde kaliber op een terras.
Beiden in een korte broek en een weinig verhullend hemdje wat de voorbijgangers niets bespaard.

Lees meer »

Naar IJsland

De ijsvogel en de zwaardvis zaten tegenover elkaar in de kamer, elk op een bank.
De zwaardvis op de driezitsbank, de ijsvogel op de tweezitter.

Lees meer »

‘Overige’ werkervaring

Deze week heb ik mijn CV in het template van ons maatschap gegoten. Het template kent een kopje ‘Overige werkervaring ‘en dit bood, wat mij betreft, een uitstekende gelegenheid om wat ‘overigere’ werkervaring te delen. Een kleine twintig jaar geleden had ik namelijk een bijbaantje in een pretpark aan de rand van Den Haag.

Lees meer »

Belastingdienst

‘Met de belastingdienst, al onze medewerkers zijn in gesprek…’
Na zes minuten ritmische herhaling van dezelfde tekst krijg ik een bandje met een mannenstem die me om mijn Burgerservicenummer vraagt. Interessante vraag want ik bel om er één aan te vragen.

Lees meer »

Huiselijk geweld

‘Jemig, jij bent lelijk zeg!,’ zei de poef tegen de salontafel, ‘en volkomen gedateerd ook nog.’
‘Tsss,’ deed de salontafel, ‘ik ben toevallig antiek.’
‘Mocht je willen, daar ben je te jong voor, je bent gewoon net niks.’

Lees meer »

Arie en Lisette

Arie (58) en Lisette (69) zijn trouwe bezoekers van aanloophuis de Groene Luiken in Vlaardingen. Ze arriveren er samen elke dag stipt om 13.00 uur en om 17.00 uur gaan ze richting huis in Schiedam. ‘We waren 29 april elf jaar getrouwd’, vertelt Arie. Hij kijkt liefdevol naar Lisette die fragiel en wat schokkerig, met haar kin op haar borst, aan tafel zit door een probleem in haar nek.

Lees meer »

Lul

Hij kreeg nooit eens complimenten. Niet van zijn vrouw, niet van zijn baas, zelfs niet van zijn vrienden, als dat tenminste vrienden waren. Al probeerde hij zichzelf soms wijs te maken dat de ruwe bolsters die hij en zijn vermeende vrienden waren elkaar nou eenmaal geen lof toezwaaiden, dat het niet persoonlijk was. Blanke pit of niet.

Lees meer »

Tom heeft jeuk

Tom houdt het niet meer uit. Papa heeft gezegd dat hij er niet aan moet zitten, maar papa weet niet hoe erg het jeukt! Zin neus, zijn handen, zijn oren. Rare dingen groeien daar! Zijn oor lijkt wel een bloemkool en zijn hand is helemaal gezwollen.
Dit is de eerste zin uit hoofstuk 1 uit ‘De reis naar de toverdrank.’

Lees meer »

Voyeur tegen wil en dank

De verhalen liggen voor het oprapen. Ze ontvouwen zich als vanzelf voor het raam van mijn werkkamer. Vanaf de eerste verdieping overzie ik het hele plein. Kijk ik bestuurders van busjes en hoge 4-wheel drives recht in de ogen, zonder dat ze mij zien. Ik ben voyeur tegen wil en dank.

Lees meer »

Vliegende start

Hij rende zoals hij nog nooit gerend had. Zo hard, dat hij loskwam van de grond. Hij vloog gewoon door de straten.
En hij vloog steeds een beetje hoger, eerst tot de lantaarnpalen, nu was hij al boven de daken. God, wat een mooie stad, dacht hij

Lees meer »

Wil je meer verhalen lezen?

Winkelwagen
Scroll naar boven