Van mij

Snotje

‘Je raadt nooit wie ik pas tegenkwam.’
‘Nou?’
‘Snotje.’
‘Echt? Die altijd op de fiets naar school uit de polder met snot horizontaal over haar wang, links of rechts, net hoe de wind had gestaan.’
‘Ja precies, die.’

Lees meer »

Herinneringen

De klok in de toren van de protestantse kerk tikt het elfde uur aan om aan te geven dat de avond al een flink eind op streek is. Op het scherm in zijn hoofd probeert hij de gebeurtenissen opnieuw af te spelen, maar wat er nou precies gebeurd is blijft een moeilijk te leggen puzzel.

Lees meer »

Fire of love

Deze film zag ik in de bioscoop. Het is een documentaire over een echtpaar dat onderzoek doet naar vulkanen. Simpel gegeven maar een prachtig verhaal.

Lees meer »

De blanke top der duinen

Volgende week start ik met mijn nieuwe baan. Tot die tijd maak ik mijn vrije dagen op.
Ik had er nog zoveel, dat ik zelfs vrij ben terwijl mijn bloedjes van kinderen alweer naar school moeten en mijn echtgenote weer aan het werk is.
Aangezien ik ‘s ochtends allerlei klusjes had gedaan, vond ik een bezoek aan het strand meer dan verdiend. Samen met een boek. In de warme zon. In mijn eentje.

Lees meer »

Zomer

Het was volop zomer. En het was warm. Zeg maar gerust heet. Bloedheet. Zo heet, dat als er in de stad nog mussen zouden voorkomen, ze massaal dood van het dak zouden vallen. Maar er waren geen mussen. Er waren voornamelijk stadsmeeuwen. Van het soort dat aan komt vliegen, je patat pikt, de boel onder schijt en weer vertrekt.

Lees meer »

Dromen

Vlak voor het grote zweven een aanvang neemt en het eerste droombeeld aan de einder opdoemt slaakt hij één keer een harde snurk. Daar moet het bij blijven.

Lees meer »

Thuishaven

De eerste druppels spatten op mijn schoenen
vallen koel uiteen op mijn gezicht
langs de spiegelende gevels van de skyline
die vervormen in het valse licht.

Lees meer »

Romantiek

Ze keek naar de pioenrozen, ééntje was er geknakt. Symbolisch, dacht ze.
Vijftig was ze geworden, geen getal om te vieren wat haar betreft.

Lees meer »

Ondeugd

Hij kroop achter zijn computer en zocht de pagina met vrouwen die hij zo mooi vond. Hij gaf niet zo zeer om naakt maar meer om vrouwen in lingerie.

Lees meer »

Uitdaging

Jouw dochter krijgt, vanuit het consultatiebureau, een verwijzing voor het ziekenhuis.
OPDRACHT: bezoek met twee kinderen, op een maandag, het ziekenhuis voor twee controles bij twee verschillende artsen.

Lees meer »

Vertroebeld

De glazen keken hem nuffig aan. Ze stonden leeg te zijn. ‘Dag dames,’ zei de man. Hij wist niet of het er nou 6 of 12 waren, de lege glazen vertroebelden zijn blik.

Lees meer »

Sale

‘Ik moet morgen naar Ridderkerk, gympies kopen met mijn moeder.’
‘Sneakers, gympies is eighties.’
‘Ok, sneakers, sketchers, om precies te zijn. Een tijdje terug wilde mijn moeder een paar nieuwe schoenen, toen zei ik: ‘’Probeer eens sketchers, ze wegen niks, zijn comfortabel en lekker zacht.’’
‘’Ik ben een oud wijf en die dragen geen gympen’’, zei ze, totdat ze eens beter om zich heen had gekeken en zag dat zo ongeveer alle ‘ouwe wijven’ op gympies liepen, sneakers voor jou. We hebben toen een paar niet te dure, witte proefexemplaren gekocht. Ze draagt nu niks anders meer, ze gaat er nog net niet mee naar bed.’

Lees meer »

Ware schoonheid

Ware schoonheid komt van binnen luidde het gezegde. Ze vond dat vreemd want wat had je daar aan? En nog goeie vraag, hoe kreeg je ware schoonheid naar buiten?

Lees meer »

Matig

Matigheid betekende alles voor hem. Het was het kompas in zijn leven en eigenlijk vond hij dat dat bij iedereen zo zou moeten zijn.

Lees meer »

Feestje

‘Wat heb je in hemelsnaam allemaal gekocht?’
Nou, ik heb wat spullen gekocht voor het feestje.’
‘Feestje?’

Lees meer »

Wil je meer verhalen lezen?

Winkelwagen
Scroll naar boven