Medisch bulletin

‘Nou, het gaat dus eigenlijk best goed, leuk dat je het vraagt. Leuke baan, mooi huis en tot voor kort ook…tyfuszooi…nou, tot voor kort ook goed gezond wou ik…kut, kut…wou ik zeggen. Maar dit bedoel ik dus, ik heb…hoerrrrrrrrr…ik heb sinds enige tijd Gilles de la…teringpleuris…Gilles de la Tourette ontwikkeld. Zomaar van de ene op de andere…kolerezooi…van de ene op de andere dag en ze weten niet waar het van komt. De neuroloog denkt dat ik er extra…paardenpikpoetser…dat ik er extra gevoelig voor ben omdat ik Rotterdammer ben en die…klotezooi…die schelden als ze gezond zijn al vaak, maar dat kan ik…graftak…dat kan ik me…godgloeiende zakkenwasser…dat kan ik me niet voorstellen. Ze hebben allerlei testjes gedaan, maar…krijg de Overmaasse hazenwindhondenkorenmolenpestpokken…maar ze hebben nog niks kunnen vinden. Of ik soms recent een traumatische…hondenlul hondenlul…een traumatische ervaring heb opgedaan, maar er is niks bijzonders…vinketering…er is niks bijzonders gebeurd. Nou kan je er honderd mee…slettenbak…je kan er honderd mee worden, maar leuk…touwtyfus…leuk is anders. Maar goed, ik sta onder controle en ze blijven…apenlul…gratenkut…ze blijven naar een oplossing…galbak…naar een oplossing…pisnicht…naar een oplossing zoeken. Hoe is het met…bruinwerker…hoe is het met jou dan?’
‘Nou da’s echt toevallig, ik was tot een jaar geleden kern…andijvie andijvie…kerngezond. Maar vorige winter zat…spruiten…was ik op een verjaardag en begon ik…spinazie spinazie…vanuit het niets…sinaasappel…vanuit het niets ongecontroleerd…witlof, trostomaat…ongecontroleerd…perzik…ongecontroleerd groente – en fruitnamen te roepen als ik aan het woord was. Niet te…sperziebonen, kikkererwten…niet te stuiten werkelijk. Puur dwangmatig…winterpeen…’
‘Nou ja zeg, wat…homo, homo…heb je dan?’
‘Ze denken…zuurkool…Gilles de la Courgette, eerste patiënt…boerenkool…eerste patiënt in Neder…knolselderij…eerste patiënt in Nederland.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Jan van Vliet

Jan van Vliet

Zijn naam is J. van Vliet. Jan voor intimi, een Rotterdamse dichter. Waarom dichter? Uit noodzaak. Dichter word je niet, dat ben je.
In zijn geval de trotse maker van een tweedelige, in eigen beheer gepubliceerde dichtbundel:
‘Waar het hart klopt’ en Thuishaven’.
In totaal 46 gedichten met bij elk gedicht een lino van Marjon Euser.

Bestel mijn dichtbundel
Winkelwagen
Scroll naar boven