#genietengenietengenieten

‘Sommige woorden worden te veel gebruikt en betekenen te weinig.’
‘Zoals?’
‘Genieten, komt op sociale media veel te vaak langs, soms zelfs in drievoud: genieten, genieten, genieten. Of de nog gruwelijker variant: genietse met een s of een z, naar eigen willekeur.’
‘Wat heb je tegen genieten dan?
‘In de kern niets behalve dat ik het nooit doe. Ik vind iets leuk, of de upgrade daarvan ‘goh leuk zeg’ of als het écht bijzonder is ‘zo, écht leuk’. Datzelfde geldt voor ‘lekker’, ‘goh lekker’ en ‘zo, da’s goed gemaakt zeg’. Momentopnames, eerder van seconden dan van minuten.
Ik zit nooit zo, als de zon al schijnt als ik op de bank zit, denk ik ‘oh, de zon schijnt, en waar komt al dat stof vandaan’. Een verse beker Kanis & Gunnink voegt daar weinig emotie aan toe.
Van kleine dingen genieten doe ik sowieso niet, die vallen me helemaal niet op. Dat is natuurlijk omdat ik niet in het nu leef of niet in verbinding sta met het universum, God of jezelf, wederom keuze naar eigen willekeur. #thuiskomenbijjezelf.
Maar ook van grote dingen geniet ik niet: ergens op een mooie bergtop in een mooi land, met mooi licht, denk ik ook gewoon: ‘mooi zeg!’
En het zegt niks over de kwaliteit van mijn leven. Ik scoor toch een ‘goh, goed zeg’ op dit moment. #beterwordthetniet.
De mensen die ‘genieten, genieten, genieten’ zijn dezelfde mensen die hartjes maken met hun wijsvingers en hun duimen, die onder wereldnieuws als ‘Ben mijn sjaal in de trein vergeten #hebikweer’ posten: ‘Ach arme jij, troostknuf’ voor je en dan zo’n hartje. ‘t Is maar een sjaal denk ik dan, niet je kind of de formatieplannen.
Die vrouwen, want het zijn altijd vrouwen, zeggen ook tegen elkaar: “Wat ben je toch een mooi mens.”
Die snap ik niet, hoezo mooi mens? Want het staat bij een foto waarop ze een vogelhuisje in de boom hangen, of als ze een kamer een andere kleur hebben gegeven. De kleur is dan anders dan de standaard Ral9010, maar het feit dat je dat zomaar durft te kiezen, maakt je tot een mooi mens. #bennietbangvoordewereld.
En eentje die ik ook nooit begrijp is: ‘Ik ben zo blij dat ik dit mág doen’. #ikbendankbaar.
Hoezo mag? Van wie dan? Toch weer het universum? Ik kan blij zijn met een opdracht hoor, tot op het niveau ‘zo, dit is leuk om te doen’, maar ik zeg nooit ‘wat fijn dat ik dit mág doen’. Hard genoeg mijn best voor gedaan denk ik dan.
Maar ik geloof niet dat mensen zo vreselijk genieten, zo dankbaar zijn, de hele tijd het leven omarmen en bovenal heel erg betrokken zijn bij een ander. #ikhouookvanjou.
Waarom de schijn wekken dat dat wel zo is? Ik vind ‘oh leuk’, en ‘goh mooi’, mooi zat.
Mijn oma zei altijd: “iedereen draait een drol en op een goeie drol zet je een vlaggetje.”
#vroegerwasallesbeter.’
‘Wat is dat voor een idiote beeldspraak?’
‘Geen idee eigenlijk maar het bekt wel lekker.’
‘Je bent raar.’
‘Nee, ik ben een mooi mens…’

2 gedachten over “#genietengenietengenieten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Picture of Marga de Waard

Marga de Waard

Op luchtige toon schrijft Marga over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. De verhalen zijn soms melancholisch, soms ontroerend, vaak herkenbaar maar altijd relativerend.

Eerder verscheen de verhalenbundel ‘Vijftig’ uitgebracht. Tevens is zij oprichtster van dit online Magazine.

Winkelwagen
Scroll naar boven