Oh, oh de liefde

Harm, een Drent, komt samen met Anne. Allebei royaal vijftig, samen minstens tweehonderdvijftig kilo, hetzelfde parfum van zware Van Nelle en dolverliefd. Een mooi staaltje liefde maakt blind want er kleven wat nadelen aan Harm als prins; zeven kinderen, twee exen en een torenhoge schuld.
En drie werkstraffen van tweehonderdveertig uur.
Harm is geen onbeschreven blaadje
‘We kennen mekaar nu zes maand’ zegt hij stralend. Ik heb met kerst een advertentie in de krant gezet want ik voelde mij allenig. ‘Man zoekt vrouw voor gezelligheid’ . Anne schreef me, die zag er wat in. Nou, en gezellig hebben we het’! Ze kijken elkaar schalks aan.
Vier jaar geleden ging het fout vertelt hij. ‘Mijn kinderen moesten een computer en een fiets voor school. Ik kocht de spullen in het dorp en zei ik betaal later wel.. maar ja d’r kwam niet van. Wat moest ik? Ik had geen geld en die schapen hadden spullen nodig.
Ik kon de huur ook niet betalen, dus we moesten eruit. We gingen in een caravan, maar Jeugdzorg haalde de kinderen daar weg.
Mijn vrouw legde het aan met de campingbaas. Ik heb hem een paar klappen gegeven, toen gooide hij mij van de camping af. Mijn vrouw bleef, dus dat was klaar.
Ik belandde letterlijk onder de brug , een barre tijd, zegt hij en Anne streelt zijn wang.
Uiteindelijk vond hij werk, huurde een kamer en zette die advertentie.
Welgemoed gaat Harm aan de slag met de werkstraffen.
Op een dag belt hij en roept iets onverstaanbaars door de telefoon.
Hé, roep ik terug want het stadium met twee woorden spreken ben ik met Harm allang voorbij.
‘Ik mot vrij’, zegt hij, ‘Wat mot je dan?’ vraag ik een beetje meegesleept.
‘Trouwen, Anna en ik gaan in de boot’. Ik vind het dapper van Anna en geef hem een week vrij voor de huwelijksreis naar de camping in Zeeland.
Na de huwelijksreis gaat Harm weer verder en na twintig weken zitten de werkstraffen erop.
Hij heeft geen dag verzuimd, de motor is Anne.
Een vrouw voor gezelligheid….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Picture of Marga de Waard

Marga de Waard

Op luchtige toon schrijft Marga over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. De verhalen zijn soms melancholisch, soms ontroerend, vaak herkenbaar maar altijd relativerend.

Eerder verscheen de verhalenbundel ‘Vijftig’ uitgebracht. Tevens is zij oprichtster van dit online Magazine.

Winkelwagen
Scroll naar boven