Online podium voor het korte verhaal

50 jaar vrouw

Ik was laatst op een feestje: een vriendin vierde het feit dat ze ‘50 jaar vrouw’ was. Dat is natuurlijk wel een feestje waard want niet iedereen tikt de vijftig aan. Dus ze huurde een zaaltje, vroeg een bevriend bandje om op te treden én wat niemand aan had zien komen: ze boekte een stripper die rond een uur of tien, nadat de eerste glazen waren ingenomen, letterlijk ten tonele verscheen.
De vrienden in het zaaltje waren geschokt, niet op puriteinse gronden maar meer omdat niemand had gedacht dat zij in was voor dit soort geoliede pret.
Ik vond het ook een verrassende actie en licht tenenkrommend. Ik vind het meer iets voor meisjes van drieëntwintig met grote haast om te trouwen. Als toppunt van burgerlijke ongehoorzaamheid huren ze zo’n gozer met een wasbord en giechelen hun vrijgezelle bestaan richting vergetelheid. Maar bij een feestje met vijftigers wordt het snel een beetje sneu. We zitten beter in ons vel maar het hangt steeds slordiger om ons heen. De contouren van het gemiddelde vijftigjarige lichaam worden alleen maar rommeliger. Zo’n jong wasbord drukt je meteen met je neus op je eigen vergane glorie. Dat is niet per se feestelijk.
Maar ik heb sowieso minder aanleg voor dit soort vertier. Vroeger had je de Chippendales toch? Vond ik niks aan. Technisch gezien mooi afgewerkte mannen maar om nou het feestgedruis van een zweterige onbekende in je gezicht geswaffeld te krijgen? Het heeft voor mij nooit een hoog erotisch gehalte gehad. En dan ook nog al die gillende vrouwen. 
Een tijdje terug had je dikke ophef over vijftig tinten grijs, ook zo’n net-niet-ding.
Maar mijn vriendin vond het blijkbaar een mooi cadeau voor zichzelf voor haar vijftigste verjaardag. Eentje uit de serie dingen die ze nooit gedaan had en die blijkbaar toch nog moeten. Al had ik haar nooit gehoord over de wens om een fake agent sierlijk uit zijn broek te zien springen.
Haar budget was alleen niet heel groot want de gozer die opkwam was zonnebankbruin, wat nogal gedateerd aandeed, geblondeerd en hij had overduidelijk ‘love handles’. Van zo’n gozer hoef je dat niet toch? Dat heb je thuis al. Dus de lichte opwinding die was ontstaan bij zijn aankondiging verdampte al snel.
Hij voelde het waarschijnlijk, want na een paar sexy poses waar niemand op reageerde begon hij aan een semi-spannend dansje. Uit zijn broekzak, want zijn broek had hij nog aan, toverde hij een doek tevoorschijn waar een uitermate lullige, oma-achtige, Sarah op afgebeeld stond. Dat er een nieuwe, andere generatie vrouwen van vijftig bestond had hij even gemist. Hij draaide wat rond met het doek én met zijn heupen, en ‘ving’ toen mijn vriendin. Hij knoopte het doek om zichzelf en om haar en ging wat tegen haar aan schuren.
Toen hij daarna even zwoel door de knieën ging moest hij zich bij het omhoog komen aan mijn vriendin optrekken. Kortom, het was een beetje een vertoning. Gelukkig had mijn vriendin al vijf wijn op voor hij begon, zij vond alles als kersverse vijftiger prachtig en de act één en al humor. Om de vrouwen in het zaaltje op gilniveau te krijgen was duidelijk meer nodig dan deze bijbeunende, oranje agent.
De gozer ging gelukkig ook weer weg, toen konden we gewoon gaan dansen op een bandje met eighties-nummers uit de tijd dat ons leven nog glanzend voor ons lag. Tot een uur of één, toen haakten de meesten af omdat ze moe waren: vijftig blijf je.
Mijn vriendin, die geeuwerig naast me stond, zei dat ze blij was met haar verjaardagsfeest. En dat ze lichte twijfel voelde over de ingekochte stripper. ‘De verbazing van de vrienden dat dit op je bucketlist stond was wél leuk’, zei ik tegen haar. Daar dronken we er nog eentje op.
Sommige dingen moet je gewoon maar laten.
Of anders gewoon een echte agent uit zijn broek helpen

50 jaar vrouw is één van de vele verhalen uit Marga’s Magazine

magazine

Hoe kom ik aan die mooie glossy van Marga’s Magazine?

Dat kan op twee manieren:
Je wordt lid van Marga’s Magazine voor 25,- per jaar of je bestelt hem los voor 12,50.

Word LidBestel een los exemplaar

Marga’s Magazine – In alles zit een verhaal –

Marga’s Magazine is een podium voor het korte verhaal. Niet alleen in woorden, ook in beeld.
In het magazine vind je verhalen, gedichten, video’s en kunst, van mij en van een ander.

Ik ben Marga de Waard (1964) verhalenmaker.
Op luchtige toon schrijf ik over herkenbare situaties of ervaringen uit het dagelijks leven. Milde ironie en (zelf)spot houden de verhalen lichtvoetig en relativerend. Maar er zijn niet alleen bijdragen van mij, ook van een ander. Eén ding hebben ze gemeen, we houden het lichtvoetig en toegankelijk, al gaan we de zwaarte niet uit de weg.

Vier keer per jaar is er een schrijfevent, waaraan je gratis mee kunt doen, vanaf 1 maarvijf-minuten-verhaaltjes schrijven, vanaf 1 mei vijf- minuten-gedichten en vanaf 1 oktober suspense.

Als lid kun je álles lezen en zien in het magazine, als niet-lid krijg je slechts een tipje van de sluier. Maar voor 25,- per jaar ben je al lid en krijg je de mooie glossy kado.

De glossy van Marga’s Magazine
Eén keer per jaar verschijnt het gedrukte exemplaar van Marga’s Magazine; 80 pagina’s full colour, luxe leesplezier, met de beste 25 verhalen. Je krijgt hem gratis als je lid wordt, maar je kunt hem ook los kopen.

Ik wens je veel  leesplezier!
Marga de Waard, Verhalenmaker

 

 

Winkelwagen
Scroll naar top