Vakantie in Bladel 1972

Maandag
Het is nu dertig graden. Na de koffie gaan we op zoek naar een meer waar de kinderen kunnen varen. We vinden er al gauw één, maar we zien wel een bordje “Baden und Bootfahren verboten”
We zien meer dan tien boten varen en tientallen mensen zwemmen. Het is een schitterend meer. Aan de ene kant een hoge bosrand en aan de ander kant wat gras, bomen en banken. De kinderen spelen en zwemmen urenlang totdat ze doodmoe zijn. Ma breit, pa leest en vist.
Aan het eind van de middag rijden we door het stadje. Alle winkels zijn dicht. Na enig speurwerk zien we ergens mensen staan bij een winkel. Ze willen ons nog helpen ook ondanks dat ze dicht zijn! We rijden via een binnenweg naar de hei waar een vliegtuig staat dat je kunt bekijken en waar je cake en limonade kunt nuttigen. Er komen veel soldaten langs. We besluiten verder te gaan en maken een mooie wandeling door het bos en vinden dat we hier nog wel eens terug moeten komen.
Op de camping aangekomen, eten we.
Iedereen is erg moe en we gaan vroeg naar bed.

Dinsdag
Het is vandaag weer 30 graden. De hittegolf komt steeds dichterbij. Pa belt naar het Rotterdams Nieuwsblad om te vragen waar onze krant blijft, ze zouden hem nasturen. Het antwoord is:
‘Uw aanvraag zit in de computer.’ De hele week hebben we hier nog geen krant ontvangen. Een computer is ook niet alles.
Na de koffie…zwemmen.
Na de lunch…zwemmen
Pa had last van de warmte. Het bierbestand werd regelmatig door hem nagezien en op peil gehouden.
We lagen in het zwembad of zaten in de schaduw.

Woensdag
Vandaag is de hittegolf gearriveerd. De familie wordt steeds lomer en futlozer; geen trek in eten, hangen in de schaduw of een beetje zwemmen. Het is wel lekker weer maar het is wel een beetje veel van het goede. De kinderen gaan naar de midgetgolfbaan, dat staat voor vandaag op het programma. Er wordt vandaag ook vast veel gezwommen. Vanmiddag is er markt in Bladel en doen we meteen onze inkopen bij de bakker en de slager in het dorp. Na het eten van een ijsje op de markt zoeken we zo vlug mogelijk het zwembad weer op. Om half zeven begint de kinderbingo tot 21.00 uur Brabantse tijd want dat blijkt 22.00 uur te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Picture of Marga de Waard

Marga de Waard

Op luchtige toon schrijft Marga over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. De verhalen zijn soms melancholisch, soms ontroerend, vaak herkenbaar maar altijd relativerend.

Eerder verscheen de verhalenbundel ‘Vijftig’ uitgebracht. Tevens is zij oprichtster van dit online Magazine.

Winkelwagen
Scroll naar boven