Matig

Matigheid betekende alles voor hem. Het was het kompas in zijn leven en eigenlijk vond hij dat dat bij iedereen zo zou moeten zijn. Hij was gematigd met alles; met voedsel, nooit grazen, schrokken, snacken of proppen. Qua politiek was hij niet rechts en niet links, niet uitgesproken want de waarheid ligt altijd in het midden. Hij werkte op kantoor, een rustige baan zonder pieken of dalen maar met de belofte aan een mooi pensioen in het verschiet. Zijn vrouw was ook gematigd, niet te flamboyant, uitdagend of veeleisend.
Matigheid was zijn absolute kompas.
Hij was gewoon een hele matige man.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Picture of Marga de Waard

Marga de Waard

Op luchtige toon schrijft Marga over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. De verhalen zijn soms melancholisch, soms ontroerend, vaak herkenbaar maar altijd relativerend.

Eerder verscheen de verhalenbundel ‘Vijftig’ uitgebracht. Tevens is zij oprichtster van dit online Magazine.

Winkelwagen
Scroll naar boven