Bacterie

Door een minuscuul gaatje had de bacterie zich in de wortel van mijn kies genesteld. Hij liet weten dat hij daar zat door klopsignalen te geven. Toen de signalen zó overweldigend werden dat ze onmogelijk konden worden genegeerd, werd het tijd voor een bezoek aan de tandarts.
‘Ik trek hem eruit,’ zei die, ‘geen eer meer aan te behalen.’
De bacterie hoorde dat en maakte dat hij uit de voeten kwam. Maar waarheen, want een mondspoeling kon zijn leven zomaar beëindigen. Hij nam de gok en sprong in het diepe, via de huig de slokdarm in, dwars door de maag om te landen in de darmen.
Dat had ik eerder moeten weten dacht hij, het is een paradijs hier, gevarieerd voedsel, lekker warm, en meterslange gangen om doorheen te dwalen. Dat was heel wat anders dan zo’n wortelpunt in een kies. De bacterie genoot met volle teugen, niets leek hem te kunnen deren.
Maar op een dag gebeurde er iets vreemds, er veranderde iets, iets ondefinieerbaars. Het maakte hem onrustig. Hij klom steeds tegen de darmwand op om te kijken wat er aan de hand was, wie of wat zijn vijand was.
‘Jij dacht zeker dat ik je liet gaan? dat is mijn beroepseer te na.’
Het bleek de tandarts zelf te zijn, die was hem nagesprongen de slokdarm in.
De bacterie mompelde wat en probeerde te vluchten.
Maar deze keer was de tandarts sneller, hij pakte een pincet en kneep de bacterie fijn. Tevreden met zichzelf nam de tandarts vervolgens de lange, kronkelige glijbaan naar beneden en landde met een plons in de wc-pot.
Even spoelen en klaar.
‘Dag,’ zei de tandarts, ‘tot de volgende keer.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Picture of Marga de Waard

Marga de Waard

Op luchtige toon schrijft Marga over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. De verhalen zijn soms melancholisch, soms ontroerend, vaak herkenbaar maar altijd relativerend.

Eerder verscheen de verhalenbundel ‘Vijftig’ uitgebracht. Tevens is zij oprichtster van dit online Magazine.

Winkelwagen
Scroll naar boven