Zeven minuten

De douche was warm, bijna heet. Ze stond er al een half uur onder wat bizar lang was. Normaal zette ze de timer op zeven minuten, daarna moest ze er onderuit. Dat was goed voor het klimaat, haar huid en de rekening. Ze hield van de douche, meer dan van een bad. De straal op haar rug, de warmte en haar gedachten bij Hans die nu zo ver weg was. Ze miste hem.
‘Het is een mooie kans’, had hij gezegd. Ze had geknikt maar haar hart bloedde. Zeven maanden zonder hem was lang. Ze miste hem elke dag zeven minuten lang en ging daarna over tot de orde van de dag. Maar vandaag niet, vandaag liet ze haar eenzaamheid de boventoon voeren totdat het warme water hem verdampt had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over

Marga de Waard

Marga de Waard

Op luchtige toon schrijft Marga over universele onderwerpen als liefde, vergankelijkheid en het menselijk tekort. De verhalen zijn soms melancholisch, soms ontroerend, vaak herkenbaar maar altijd relativerend.

Eerder verscheen de verhalenbundel ‘Vijftig’ uitgebracht. Tevens is zij oprichtster van dit online Magazine.

Winkelwagen
Scroll naar boven